Follow Me, Friends

Monday, May 9, 2011

Plaza GM Kuala Lumpur

Ini kisah tergezut mengejut dari anak sedaraku Abdul Sufi Shafaiz Bin Che Abdullah. Umur 28 tahun. Mempunyai 2 anak perempuan. Skrg ni dia keje pomen kt workshop yg repair kete claim insurans.. dh la dier keje kt sana lbh krg dlm 8 thn la kot! So, skrg ni dia nk bkk bisnes sndrik..

Cam x sangka2 la pulak kan..sabtu ptg tu dia sebok tnya psl tapak Uptown Danau Kota..carik sana sini no. tepon urusetia..siap gi sana lg..tau2 je kul 11.30mlm kol mak dier (kakak sulung i) ckp ader 1 tapak kosong je kt sana & ramai org Q nk tapak tu..kakak i mntk pndapat cane? 1st payment diorg nk RM2500, pahtu sewa bulanan lak RM700, bil letrik/ night RM5. PAhtu klu bln ramadhan sewa up to RM2500/month! hohoho...i ckp ikut sker la klu minat..

Dpt tau pg esk tu rupanye dia dh siap byr mlm sblm tu! mmg siyes nk bisnes nih! pahtu dh ader tapak per lg, ahad smlm gi Plaza GM carik barang..memula tu wife dier nk jual pelbagai beg tp i yg gatai molot ckp dr beg (agak limited) kan, baik jual pakaian coz ms nk sewa tapak tu kena mention siap2 jenis brg nk jual! I ckp klu pakaian leh ltk baju pompuan, baju kanak-kanak, t-shirt, klu bln ramadhan leh ltk baju kurung ke..baju melayu ke..hohoho!

Ni pestime gi Plaza GM! slalu dgr org citer kete kena naik lif! punye la lamer nk tggu lif tu! pahtu smpi tgkt 8 (lif smpi situ jek) kena pusing carik parking lg..aiyakkk!

Tp dlm plaza tu maveles la gak! mmg harga borong...ckp jek nk mende camne? leh kata byk choice kt situ..tiap floor dh specific jual mende per..cnthnye klu baju-baju ni kt tgkt 6 & 7..klu handbag, aksesori, jam kt tgkt 1 & 2..

Ronda2 ank sedara, wife & kakak i shopping sakan la tuk bisnes diorg! bli baju 1 dozen..kedai len 1 dozen..i lak? asal tgk baju jek rs nk bli! asal tgk je nk bli! haha..

So, diorg bjaya beli baju stail korea yg byk org pakai skang ni, cardigan, legging, inner, baju fesyen2..i loikeeeee!

Yg felik + x besh kt cni sbb xde kedai mkn melayu@islam! pdhal klu tgk yg dtg plaza ni majoriti org melayu? apakah? xde initiative ke nk bkk 1 foodcourt halal kt situ? dh tpaksa berlapar smpi ptg..:(

Plaza GM @ Lorong Haji Taib

Lif Kereta

2 comments:

Nyonya Mansor said...

kite pon selalu g sini dari 2 tahun lepas lagi.. macam2 yg penah borong kt sini.. smpai dah kenal muka kite kt sini.....

Sunz said...

Ooo..ader bisnes ke? Bestkan? Sunz tau psl tmpt ni tp ms tu xde pape nk carik kat situ kan?