Follow Me, Friends

Friday, November 11, 2011

RAINBOW CAKE

Dah lama rasanya ieza x apdet belog dgn kata-kata yg tersusun dan tulisan yang terperinci.:)

Pagi ni tetiba je ieza dapat idea untuk buat RAINBOW CAKE sempena birthday Hafiy 28/12/2011 ni. Rancang nak buat sendiri so blh pilih kaler & design yg nak digunakan. Yang paling penting sebenarnya ieza cuba nak kurangkan kos membeli sampai mencecah RM200. 

Hasil pertolongan Encik Google tadi, ieza berjaya jumpa satu resepi yang agak senang utk diikuti. Memang nampak menarik sgt kek tu bila dah siap. So, ieza pon dan berangan pilihan kaler yg nak digunakan utk kek tu nanti! Pasti sgt rainbow..:) kelas gitu!!!

Masalahnya, ieza xde mixer & oven! Perlu beli ke semata2 utk kek ni? huhu..Memang dah lama plan nak beli khas utk buat kek tapi ape yg korang tatau..sshhhhhhh! x pnh buat kek pon selama ni! 

Insya Allah begini la rupa rainbow cake selepas siap dibakar. Hopefully, ieza berjaya membuatnya ye..chaiyok!! 

Sekiranya ada yang berminat, sila klik link ini ye -------> RAINBOW CAKE RECIPE


2 comments:

Tina Othman said...

wah terornya buat rainbow cake ni, klu berjaya nanti letak lah gambar ye

Sunz said...

haha..blom try pon lg @Tina..ape yg terernye? Insya Allah, tu pon klu buat sndri..tgk2 nnti tempah je kot?