JellyPages.com

Follow Me, Friends

Thursday, March 31, 2011

May I Help You?

Waaahhh! skiping London gitu! maklum la..siang td baru pas jumpa auntie & uncle saleh ms on the way balik! Nak citer la siang td i jadi warga Malaysia yg berhemah! heeeeee..(",)

Alkisahnya...........
Td masa naik KLIA Express dr KLIA - KL Sentral kunun nk dok sensorang kt kusi 4 seater yg ngadap2 tu kaaannnnnn? tetiba time pintu tu dok bunyik tutttt..tutttt.. nk tutup masuk lak 2 kapel mat saleh umo masing2 dlm 60++ very friendly! sblm duduk lg dh tego i ("smileee") dok lak dgn i! so, terpaksa la i amik beg tarik yg alal2 cam guni beras tu..terus uncle tu bgn tlg angkatkn ltk atas seat sblh i! baeekkk mat saleh tu kan? (siap ckp beg i berat kkk <------ MALU)
spanjang jln tu i dgr siorg smbang dgn ayat yg lebih kurang samer je diulang.."sooo greenn!" of course la lalu ladang kelapa sawit kan? tp tgk diorg kagum biler lalu tang Putrajaya dgn jambatan2 besi yg gah! bgnn2 yg unik! [I'M PROUD OF U MALAYSIA<------tetiba]

 Dh dkt2 smpi KL Sentral baru auntie tu tnya "is this the last destination?" i pon skiping london blk! xnk kalahhh..haha..yes, there's only 1 destination using tis KLIA Express. Dia tnya camne nk gi "Twin Tower?"..(yg lawak tu, ms i dok sembang2 ngan 4 org mat saleh tu..ramai kepala2 & mata2 yg menjenguk = pasang telinga) masa tnya tambang naik Putra-LRT gi KLCC terus i pitam! aiyakkk! i xtau la pulak kaannn? 

so, smpi kt KL Sentral i kuar dulu..igt nk tgglkan je diorg kt sana carik jln sndrik tp cian la tgk terpinga2 kt arrival hall tu..so, i pon offer skali lg! "If u want, I can show u the way to the train station? I'm heading to the same direction.." hohoho! smbil jln i ajak2 sembang..rupa2nye diorg ni transit je kt Malaysia ni. Dr Thailand --> London. No wonder la diorg xde wat revision psl Malaysia. Duit Malaysia pon x tuka lagik!
Dh smpi station Putra, i soh diorg ckp kt kaunter tu nk gi "KLCC Station"..I check rege RM1.60 sorunk..Ms yg tgglkan diorg kt situ sumer say tq ngan i.."U'r really kind..tq2 very much"..
Bangga x jadi rakyat Malaysia yg baik? x kira apa bangsa mereka..kita kena tunjukkan bahawa rakyat Malaysia berbudi bahasa:::

My Day in Kangar

Tengah hari yg mendung ni nak citer-in psl out stationku di Utara Tanah Air..Maner tu? Kedah? Perlis? btol la tu! dua2 negeri ni..Sbnrnye urusan kt Kangat tp sebabkan airport x mencecah negeri Perlis, so sunz touch down kt Kedah & stay kat cni jek! Klu nk gi Perlis dr airport ni amik masa dlm 1 jam jugak la! so, smlm dh beriya2 siapkan assignment utk arini..prepare everything yg buleh tp actually x fully prepared! tu yg mcm cuak ala2 gitu..hukhuk! 

Sbbkan mlm smlm dh tdo lmbt..arini check2 henpon...."6.50am????" aiyakkk! apsal alarm x bunyik nieyh? siap ala kadar (tp mekap ttp wajibulrunnah!) Btolak gi Kangar..smpi dlm kul 9.00am ngam2 tggl 1 trafik lite nk smpi Court, tgk2..aisemeeennnnn! air berlinangan atas jalan! sblh i dtg tu okies lg tp side sblh lg tu dh tenggelam Esso! x caya? see for urself laaaa...:)

     
Apsal x pasan ader kete gah lalu td?

So, nak jadikn citer..case i telah dipospon kpd next week la plops! So, i dtg cni sesaje la gamaknye! tp ader hikmahnye..smpt la i prepare utk next week lak! Pn Majistrate x dtg, umah dia banjir ye!

Wednesday, March 30, 2011

GILANYA SAYA!

Wah! wah! wah! rekod nih! dh pukul 11.35pm x tfo lg..slalu tu pukul 9 lebih je dh zzzzzzz..ni sumer kes esk punye psl la! huhu..

Masalahnyaklu wat keje okies lg..ni dok gatai tgn je dr td..wat keje 10 minit pastu msti nk blogging! adehhh laaa..tetiba cam lepas gian nk apdet blog! camne? addictive is not good for your health coz it can divert your focus & concentration! hmmm..

Sakitnya pala menahan ngantok ni! xde sape2 ke nk temankan? [aircond pon dh x rasa]. sbnrnya kt otak ni myk mende nk tulih tp dh x larat nk taip! esk2 je la eak? bknnye penting sgt pon. Lain la klu nk wat n3 psl info berguna so kena la study sket kan? wat research sana sini bknnya blh sebarang tulih! kang kena ban lak i..x mahuuuuuu..!

Disebabkn idop yg agak bz ni, so any informative ideas/ topics will be KIV until further notice.

Amatur Photographer

Sape kat cni yg suka amik gambar angkat tgn? SAYA!!! (angkat tgn sndrik!hehe)

Stakat ni dh baper byk pic amik? NTAH!!! (sndrik gak jwb) haha..weng suda..

Biasanya korunk amik pic guna ape? HENPON!!CAMERA!! (i la tu! huhu) zaman skang ni kan sumer soft copy je..

Biasanya ape yg korunk wat ngan pic tu pas amik? SAVE DLM LAPTOP!!! (pastu smpi skang dh xtau bape byk pic amik..biler last skali print..lost count)

Ader x korunk print pic tu kt kedai? ADA!!! (tp last skali print thn 2009 kot? wawawa)

So, biler nk printnye? ERMM..ERMM..(gah fenin nk carik sume pic yg bsepah..hp dh 3X tuka..camera dh bape kali save-delete-save new)

Azam skang ni? NAK CUCI SUMER PIC!!! (tp biler? asyik bzdobi jek)


SAYA SANGAT GERAM & MARAH!!

Klu ader sesape yg baca blog n3 i psl umah baru tu..tentu tau kan yg i baru dpt kunci utk rumah tu? ni nak citer rentetan kisah menhyusahkan start nk beli smpi la dh dpt kunci ni! menyampah dgn owner asal umah tu! nyampah! nyampah sgt-sgt!

Jun 2010 
- Pegi tgk umah..masa tu ader tenant husband-wife je! umah mak ai..cam sarang anaconda! seriyes..cam xde porg tggl! pinggan mangkuk dlm sink pon mcm dh 2-3 hari x basuh! huhhh

- Konpem ngan real estate agent. Wat booking payment RM5,000 kt McD Taman Seri Gombak. MAaa tu kena isi form (x ingat nama form tu) tp owner pon kena sign gak form tu! Agent tu kena amik ms almost 2 weeks nk dptkan signature owner asal yg sengal tu! alasan: bz! abih tu, aku ni xde keje ke? x bz ke? (kena gi antor time mgmt class)

- Pastu delay lg x ingat bape lamer coz nk kena wat market valuation. Sbbkan umah tu subsale & sunz amik loan co., so kena appoint Valuer sndrik! Masa ni amik masa dkt 2 minggu nk tnggu owner tu furnish doc & plan asal umah yg dier dh renovate dulu. Ok find, dh setel!

Julai - Ogos 2010
- Nk soh lawyer prepare S&P lak..tggu lg dokumen yg owner tu kena bg mcm charge bank, title, ic dia, etc. amik masa lg tggu dlm 2 weeks so dier ni sengal! dh ader dokumen, ding dong ding dong pas draft bg lawyer dier review. amend. draft. review. 
- Byr 5% deposit kt owner.

September 2010
- Baru la owner poyo tu kununnye puas hati, siapkn S&P & sign. (masa draft S&P tu sila amik maklum ye owner tu soh remove clause yg ckp dier kena repair any damages occur dlm umah tu) <-------- hampeh x?

Oktober 2010
- Submit doc kt co. i tuk loan approval. kena tggu 2 minggu lg coz KPE, Timbalan & org yg ptt sign approval tu gah miting bajet lak! uwaaaa...
- i Bersalin Syafi (x setel gak)
- Masa seminggu sblm deliver kena warded seminngu kt hosp. masa tu loan approved. Hubby gi amik dok. kt opis & bwk gi spital tuk sign.
- Hari ke-3 kuar spital pas bersalin (C-Sect) terus gi EPF apply kuarkn account ke-2 tuk byr another 5% deposit pd owner. (Masa ni baby syafi still ICU lg)
- pas 3 hari EPF masuk account, gi Maybank lak wat bank draft kt owner. 

November 2010 - Mac 2011
- Tunggu owner tu furnish title, lepaskn charge kt bank, co. masukkn charge baru, byr imbursement kt owner, bla bla bla. (Lamer giler kan)
- i buhsan buhsan buhsan..smpikn dh malas nk follow up ngan lawyer!

End of Mac 2011
- Baru dpt kunci. Pegi umah tu tgk byk yg rosak. Bil letrik RM1400 tertunggak x byr! letrik kena potong! (mula la nk hangin & rasa nk maki dier) "ko dh tau dr thn lps nk jual umah, x reti ke nk check bil api -air?"
- owner tu byk songeh xnak repair & everything..lawyer i fenin..lawyer owner tu sndrik fenin, last2 i ckp..never mind, just release the remaining balaance pd owner. I xnak ader pape contact ngan dier lg! Bygkan la klu i nk tggu dier repair, lg bape bln lak? klu tnggu dier bile i nk start renovate umah?

TBS @ BTS

Haaa..topik kali ni mcm ader info sket coz dah lamer sunz nk maklumkan tentang ni..pap itu TBS? @ BTS?

Actually its stand for TERMINAL BERSEPADU SELATAN di BANDAR TASIK SELATAN. Sejak dari pembinaan sampai siap sunz x pnh pon nk amik tau psl terminal bas ni coz xde kena mengtena pon..bknnya nk gi maner naik bas! kali terakhir sunz naik bes pon xleh nk ingat tahun biler ye..:) 

Cuma masa en. hubby sakit kt Johor airu sunz kena balik naik bas coz kete en. hubby dh bwk balik sblm tu..(masa ni saje bwk hafiy blk coz selama ni tiap2 ari dia mntk nak naik bas & LRT).

Tinjauan Bernama ke TBS-BTS mendapati ia dilengkapi kemudahan yang tidak terdapat di hentian lain seperti kaunter khidmat pelanggan yang beroperasi 24 jam dan kemudahan pembelian dan penempahan tiket secara online 'e-ticketing' melalui www.tbsbts.com.my.

Penjualan tiket menggunakan skrin disediakan di hadapan kaunter dan terdapat mikrofon di dalam kaunter supaya penumpang dapat mendengar dengan jelas maklumat yang disampaikan pihak pentadbiran. <--------- ok, yg ni sunz dh alami masa gi sana beli tiket! mcm beli tiket wayang plops coz staf tu akan tnya kita nk naik bas pkl berapa? let say kita mntk yg paling cepat dia akan tunjukkan list bas express yg bertolak dlm masa tu. So, kita pilih bas yg diminati, nnti staf tu akan tunjukkn layout dlm bas aka kedudukan kerusi & kita pilih tmpt duduk. Dh selesai pilih, dia akan request for Mykad/ Mykid & nama akan dicetak atas tiket bas (...sunz tnya utk ape ic tu, staf tu ckp as a requirement coz klu jd pape diorg akan tahu siapa yg ada atas bas tu).

Selain 19 kaunter tiket yang disediakan, penumpang yang tidak mahu menunggu lama atau beratur panjang untuk membeli tiket, terdapat juga enam mesin kiosk untuk membeli tiket secara tunai atau 'touch n go'. (source: wikipedia)

Sebagai penutup, pandangan sunz:-

1) Canggih (exactly mcm kt airport with departure/arrival board, gate masuk sama mcm kt airport, lots of chair at waiting lounge)
2) friendly staff (masa sampi diorg akan tegur & guide us to the counter, to the respective gate, to bas)
3) Convenient (easy access as there is KLIA Transit, Komuter & LRT)

My Appreciation to All My Dearly GHMB

Di sini saya nak mengucapkan ribuan + jutaan terima kasih pada kawan2 yg sudi melawat blog saya yang x seberapa ni..saya mmg tingin nak jadikn blog ni sesuatu yg spesel & besh dgn topik2 yg menarik tp x berkesempatan kerana masa tidak mengizinkan (huhu). Klu xde keje len nk buat..dh mcm2 saya apdet kt blog ni! x kesah la isu semasa ke..movie & tv series ke..gossip ke..

*TERIMA KASIH*

Busy..Busy..Busy..[PART II]

Ermm..penat! letih! sumer ada! ni pon bknnye kt KL..baru je smpi Alor Setar coz esk ader keje kt Kangar, Perlis..Jumaat baru blk..letihkan? keje..keje..keje..last week 4 hari dh gi kursus..sib baek anak2 parents yg jaga..xde la risau sgt nk tinggal2kan..

tp..kesian kt hafiy & syafi..smpikan wan diorg asyik nyanyi lagu ank yatim piatu je..:( Hafiy smpi dh phm dh klu ckp "mam kena gi keje tau"! dia pon "ok"..tp klu syafi pulak, biler blk j e umah merajuk! tgk muka mama pon xmo! huhu..dh sejam lebih tu baru nak..pastu asyik nk mama je..ngan org len nk amik pon dh xmo pi! huhu..rindu kt mama ye? cian dier!

Nak wat camne, keje ni lately bz sgt2! ngan court case lg..pastu baru pas hangat kt Parlimen..lg la kena keje lebih! sumernye "URGENT". xtau la ape yg x urgent kan? sampaikan nk jengah blog sndrik pon xde masa pdhal mcm2 mende nk citer..


Cian anak2 mama

Tuesday, March 29, 2011

Busy..Busy..Busy..

Will be busy this mornink till afternoon. Will be out station from tomolo till friday. Will be leaving my sons with my mom (huhu). Will be..will be..

Monday, March 28, 2011

Stephenie Meyer

Mesti ramai pnh dgr nama ni kan? satu masa dulu (echehh..cam lamer sgt je) nama ni tiba2 je timbul disebabkn movie "TWILIGHT" kt pawagam. Masa tu sunz mmg x pnh tau psl citer tu tp sorunk member ni rekemen kt i soh baca buku citer twilight ni!

So, pegi la MPH carik buku ni..sbbkan citer ni sekuel ader 4 buah buku semuanye. Sunz beli empat2 skali coz senang sket nnti pas abih 1 buku blh terus sambung (i mmg sker baca english novel). Memula baca buku  ni dh rasa cam besh sgt2! (syiok sndrik la tu..) i sker cara author tu explain every little details ttg Edward Cullen (nama hero citer ni aka vampire lover).

Blh feel camne dalamnya cinta dier kt Bella Swan (heroin citer ni). huhu..pas abih baca terus smbung smpi la citer yg ke-4! pastu x ckp ngan tu siap donlod e-book (jgn tiru aksi yg menyalahi copyrite act ni taaauuuu kwn2!) coz senang nk baca smbil wat keje kt opis..(*_^) So, since beli last yr smpi skang ni sumer buku tu dh 8x baca! en. hubby smpi skang x phm aper yg besh sgt citer tu? ntah la..baca novel dier besh je...tp movie dier sumer fail! i don't like any..huhu! (cam x pndai berlakon je)
Fav Books

Sunday, March 27, 2011

PhotoFunia

Haaa..pnh dgr x ttg application nih? (maybe sunz sorunk je kot yg x pnh tau..hehe!) smlm membelek2 android market kt phone tu tetiba terjumpa app. ni tp tatau sbnrnye camne bentuk app?

as usual, donlod dulu mane2 app. yg rasa cam menarik pastu baru tgk blk..klu cam x ebesh je delete balik! huhu..back to the story, once downloaded bukak la app. ni..skali tgk fuuuuuhhh!!! i likeeeeeeee..! mmg very the best..i vote for this app. x caya? tgk la hasilnye...:)

kt app. tu ader hundreds of different features yg blh try tp i baru test 4 jenis je..if interested just go to the market (not sure if other OS like iPhone & BB has this app) & find "Photofunia".





Saturday, March 26, 2011

Botol Susu BPA-Free

Ermmm..sejak kecoh2 psl pengharaman botol susu kt pasaran ni...tetiba cam dtg keinsafan nk gi carik botol susu bpa free..tp masa tu sbbkan bzdobi keje so kena tunggu wiken baru blh pi beli..ye la, kenkadang kita xtau sejauh mana kesan botol susu sedia ada dgn kesihatan anak2 ni kan?

last 2 weeks pi jenjalan kt Jusco Wangsa Maju..sambil2 window shopping sempat la gi bhgn yg jual barangan bayi kt ujung tingkat 1 tu! ronda2 kt area stroller, baby cot, baju2 sumer biasa2 jeee..tp smpi je kt bhgn botol susu tu diaaaaa! cam pesta! penuh parents kt situ..sumer tgh carik botol sus..ni dh agak ni..sumer nk carik yg bpa free! bagus..bagus..so, sbbkan ramai sgt, i pon round2 tmpt len dolu la..pastu agak2 dh clear pi sana..byk jugak botol susu kt Jusco ni ye? selama ni dok beli kt Butik Manjaku je either kt Seri Gombak or Medan Idaman. Ni first time la beli botol susu kt Jusco! 

mcm2 brand gak kt situ..ader Pureen, Pigeon, Disney, Avent, ermm. yg len dh xleh ingat! tp yg paling mahal for sure la Avent almost RM65/ bottle followed by Pigeon around RM40..tp i bli yg standard price je dlm RM9 - RM20..ehe! bkn kedekut tau tp mcm x berbaloi beli mahal2 sgt padahal botol susu ni nak kena tukar selalu! sebabkan ada dua org hero kt umah tu, so i beli 4 botol susu yg pelbagai saiz & colour & jenis! (rasanya anak x kesah pon pakai botol ape pon to mama diorg je yg excited nk beli! as usual) so, ni la hasilnya!

[from left] BPA FREE-Crystal Glass-PP

Oh! Tudung Baruku

Arini Sabtu 26 Mac 2011..last week masa gi jenjalan kt KL Sentral terjumpa 1 tudung ni! harga blh tahan la tp sbbkan cun (sndrik la pasan cam cun..) rasa tingin lak! huhu..tp..nk beli ke x? beli ke x ek? (maklum la harga x tertahan!)..tp klu dh shopaholic tu xleh wat pape.."ter"beli gak akhirnyeee..uwaaa! plan nk pakai ngan baju kurung moden yg baru tempah tu (pas blk umah upa2nye x kena lak ngan baju tu..) siap ckp ngan opismate i.."ni klu beli konpem jadi tudung yg paling mahal pnh beli".

amik pic tgh panassss

Thursday, March 24, 2011

Pizzahut

Ingatkan dh xnak update blog tuk arini tp td masa surf fb td (biasa la wlu pon x pnh update status kt situ tp slalu jenjalan tgk xtvt kwn2).. pastu terbaca la post dr Rafidah Abu Bakar www.blogibusiti.blogspot.com (promote blog sket) psl pizza hut (hafiy pggl Pizza Jahat - i x ajar k..) Ni haa post dier! baca td leh tergelak sensorang! aper daaa pizza hut! wat lawak laks..ni ha post dia kt fb (sori fida aku curik ltk kt cni)

Pizzahut delivery: "wangsa maju takde dlm peta kami la kak..wangsa maju tu dekat mana ye?"..
Fida                     : "takpelah dik..ko jual la pizza tu kat org lain yg ada dlm peta"..

Sukeeee sgt!

Ehehe..xde keje ek? tetiba je sukeeeee sgt! kan? i ni sbnrnye sker giler kt teddy bear, soft toys & pillow especially yg ader kartun2 tu! huhu..dolu2 masa bujang trang tang tang mmg giler bli bear..ader >50 bears tau! dr sekecik2 bear smpi la yg atok bear! x caya? xleh nk wat ape la coz sumer tu dh xde skang ni..*wink* tp still igt lg i ader winnie the pooh medium size, mashimaro extra xxl size, pastu yg kecik2 tu mcm2 la! itik pon ader..

tp my all time fav still ader lg smpi skang ni soft toy katak kaler ijau muda ader cam batu2 kecik kt bhgn tgn & kaki dia! yg tu bli 10 thn dolu still ader lg smpi skang..i ltk kt opis lg! hehe..bdk2 opis sumer sker amik dier wat men ok!

tp yg i nk citer skang ni actually bantal kitty yg bli last 3 weeks kt Padang Besar. very the soooft 1! light pink color & look soooooo cutie pie! i likeeee...(ltk kt opis gak!) huhu..tp yg ni ramai yg bkenan smpi ader yg pesan klu pi Padang Besar jgn lupa belikan lg k..! tp skrg ni asal tgk je bear kt shppoing complex msti nk peluk! x senonoh ek? ank dh 2..hehe! tp asal nk bli je, en. hubby ckp X PAYAH! aduyaaiiii..
Chomeeeyyyy kan? kan?

Wednesday, March 23, 2011

Perbualan telefon Mama ngan Danish Hafiy 22 March 2011

Lupa lak nk citer sumtink yg cute psl hafiy..:) mlm smlm masa gah dok dgr lecture tgk ader miskol dr mak ngan en. hubby! ingatkn ader pae urgent ke smpi dua2 kol! huhu..kuar jap pastu kol balik..hafiy yg jwb...

Hafiy  : Mama, hafiy nk tanya, esk hari ape? (dgn nada sore yg chomey)
Mama: Esk ari Wednesday..

Hafiy  : Mama, adik syafi ada dlm buai..hafiy tdo umah atok (pggln tuk nenek sblh utara) arini! papa pon samer..
Mama: Ok..

Hafiy  : Mama, mama pegi keje ye? nnti mama dtg umah atok tau!
Mama: Iya, mama keje..nnti mama dtg k..ari Friday! esk wednesday, pastu Thursday, pastu Friday mama blk la

Hafiy  : Mama, nnti beli panda tau utk besday hafiy..
Mama: Ok..Ok la, ltk tepon  ni!
Hafiy  : I luv U..

Mama: Luv u too..byeeee!
Hafiy  : Byeeeee Mama!  

Attending Course @ Cherengin Hills Convention & Spa Resort

Hi uolsss..jumpa lg!

Arini nk citer psl course lak! sbnrnye malas nk bkk laptop ni..maklum la, time course maner ader ms kan? sumer kena ikut schedule..ni pon lunch break smpi kul 2.15pm je..tp sbb dh mgigil2 tgn ni nk update gak kt cni kan..so, merajinkn diri la post gak 1 mende..

So, korunk pnh dgr x psl tmpt ni? ni kt Janda Baik, Pahang tp klu ikutkn dr KL dlm 30 jam minit je sumer kena msk dlm utan sket la coz tmpt ni excluded gak! huhu..baru je launc 4 bln ..tgk kt luar ni pon baru nk tanam pokok2..blkg building ni dok tanah merah lgg...kipas kt lobi & cafe pon xde??? tp yg paling x besh skali xde iron! haha..korunk msti ckp.."mmg la kt hotel pon x bg iron!"..tp kt hotel blh request kan? kan? kt cni, call housekeeping mntk iron, dia ckp.."klu nk iron kena  pegi kt bilik blkg lif tu ye.."xpe lgg..pegi la bwk baju segala (dok tgkt 1 ni!) dh smpi kt lif carik2 xde pon..upa2nye blkg lif kt ground floor! hampeeehhhh..ader 1 partition kt situ utk iron pastu ader 1 je iron! nk kena beratur ke? giler per? huhuu..(lupa lak nk amik pic tmpt iron tu kan...) btw, ni la rupa blok reosrt ni..:)

blh tahan cantik kan?

Td baru je pas update blog..tp sbb tu gah rush nk gi hall, so xleh la nk berlama2 kt cni! skrg ni nk lps geram i nk tmbh sket lg pic amik ms buhsan dlm hall td! hehe..(jgn tiru perangai camni tau..)

ntah pape je conteng bknnya salin note!

Mcm2 Ada!

Tuesday, March 22, 2011

Klik! Klik! It's a really great deal...:)

Hosting a tea party? #IremeBakeLove is offering a whole deal with cupcakes+creampuffs+tartlets. Only RM25! #MilkADeal

Blog Orang, Blog Aku

Sblm ni jarang2 wat lawatan amal kt personal blog org len! slalu tu lawatan wajib kt blog yg ader jual2 brg je x kesah la baju ke...tudung ke..kek ke..barang baby ke..mudah.com ke..oxl.com ke..huhu! tp sejak join grup hot mama blogger nieyh tingin lak nk jenguk blog org len..masuk je...fuhhhh! jeles tauuuu..apsal sumernye chanteq2 jek? meriah? colorful? manyak je mende bling2 kt situ..tp blog i..? isk..isk..xpe2..dh pasang niat nk kasi upgrade blog ni tp tu la..masa x mengijinkan! siang kt opis maner der masa nk membelek sepuas2nye blog ni! nk add widget baru pon nk kena google gak kan? klu mlm lak kt umah lg laaaaa..! smpi umah je dh mlm, pastu masak2 ke..klu x masak pon, dok layan si kecik tu..dr tgk blog, baik tgk tv..leh gak rilek2 kan? sooo..jwbnye x gerak gak la blog ni! sekadar entry baru je la tiap ari..nnti klu ader free time akan ku cuba gak! cyaiyok2!! plannye nk tukar design len tp tu la..nk kena carik gak!

so, pada kwn2 yg tau widget besh2 yg seswai..design blog yg menarik ke..xpon pape je la yg blh menjadikn blog ni canggih..tertrik! deboom! tlg ek? tlg bgtau katne nk carik sumer tu..

Monday, March 21, 2011

Sukakannyaaaa..gandakannyaaaa..

Sape sker pizza angkat tgn! Saya! Saya! Tp yg baru ni mmg marvelous! Dh dkt sminggu ngidam nk mkn cheesy pop,last2 td order delivery..:-P fuhhhh..mmg i likeee!luv it!luv it! Ilang terus diet i tauuuu:-* mkn 3 slices dh kenyang!

Published with Blogger-droid v1.6.7

Cikgu Shida - KALAU BERPACARAN

Ptg smlm xde kena saje la browse fb kt henpon ni haaa..pastu tnmpk la plops video cikgu shida tuk lagu "kalau berpacaran"..selama ni mmg la tau psl cikgu shida ni tp x pnh tingin nk tgk pon..smlm saje2 bkk video tu..besh gak layan! huhu..

Rumah Baruku ke tu??? Baru ke???

Aduyaiii...klu wiken je konpem malas nk update blog! maklum la, dh stay kt umah kan..so, byk la mende len nk wat! huhu..wlu pon leh update thru phone tp feel x sama cam laptop! btol x?

so, ari jumaat lps lawyer i call ckp dh blh amik kunci tuk umah yg bli tu..pastu i pon set time dgn owner mntk jumpa kul 10am kt umah tu..ms jumpa tu bknnya dier tggu, pas bg kunci terus blah! hampeh tol..pas dpt kunci masuk la tgk2 kt dlm tu, bkn per masa nk bli dulu x tgk btol2 sgt coz ader tenant! skali tgk haaaa...ambik ko! kritikal sggh umah ni rupa2nye! bumbung bocor..bilik air sumer OUT! byk la gak nk kena repair..tp rasanye klu dh cuci & cat tu mmg chantek la gak..(sedapkn ati sndrik! huhu..)

so, ptg tu terus konpem dgn kontraktor ajak dtg tgk umah..dier dh tgk keliling & blk nk wat costing tuk (i) cost repair yg owner ptt tanggung, (ii) overall cost tuk repair, renovate & cat. baper la tu eak..(???) ms ptg tu ader gak amik pic sket2 kunun tuk tunjuk kt lawyer i la..rupa2nye dier nk dtg tgk gak! kul 5pm lawyer i sampi terus tgk sndrik umah tu..(bagus gak coz xyah nk explain pnjg2 kt dier)

pastu ptg tu kan bwk sorunk kakak i pi skali..masa kitorunk dok dlm umah, dier gi sembang ngan org dpn tu..hampeh tol ader ke org tu ckp ader antu umah tu? uwaaaaa...ni yg rasa cam x besh ni!





ni la keadaan umah tu ms gi smlm



Sunday, March 20, 2011

TNB. Ape dh Jadi? Cer Citer?

Salam Malam Isnin (esk keje..huhu!)

Ari jumaat lps kan gi tgk Hikayat Merong Mahawangsa kt Galaxy Ampang. Abih citer dlm kul 8.30pm terus blk umah mak..pahtu en. hubby lak xmo stay, pas antar terus blk umah. Masa smpi umah mak tu cam felik2 gak apsal la bgelap? xkan sumer dh tdo kot? pas en. hubby dh blk, msk je umah baru pasan! laaaa..upa2nye xde letrik!!! x ke hampeh tu..? tp blh rilek lg wlu pon syafi dh bpeluh2 dgn mak tgh dok kipas..dh la pakai pampers je dak tu! huhu..tggu la smpi kul 9.30pm still xde letrik lg..ni xleh jd ni..so, tepon la hotline TNB 15454..ckp ngan minah tu, dia ckp xde pon report log psl xde letrik kt umah ni? aik???? cam felik lg coz abah dh ckp ptg td kul 5pm dh call wat report...apsal xde lak dlm log? pdhal dr kul 4pm dh start blackout! xkan la org TNB xtau kottt..? korunk xde ke sistem canggih yg leh detect blackout area? xpe2..terus wat report, pastu dier bg report no. biler tnya bape la mer nk expect, ider ckp dlm sejam 2..ok2..i tunggguuuuuu...tggu smpi kul 10.30pm dok blackout lg, call skali lg! kli ni minah india lak yg jwb..tnya dier camne ngan report kul 9.30pm td? dier ckp x follow up lg dgn technical..per lg, bising la kt dia..mentang2 la kwasan kampung, korunk perkotak katikkan lak! ig org kg. x educated ke? so, kasi speaking kt dier, biar dia tau sket! huhu..pastu dlm kul 11 lebih baru la okies blk..tp pd la..syafi meragam x hengat dr kul 8 lebih tu..ye la, dh la panas, nyamuk byk giler lak tu! cian dier..aper da TNB ni! rate mau tinggi tp servis hampeh!

Friday, March 18, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Td blk keje gi tgk movie kt MBO Galaxy Ampang. Memula tu mmg x xcited sgt pon nk tgk citer ni tp dh en. Hubby nk tgk,lyn je la..huhu!1st 10 min tgk dh rs cam "fuiyyoooo..hebat2!" Mmg blh tahan la scene citer ni,ala2 cam tgk gladiator + Chinese emperor nye movie!tp part tgh2 tu ada slow sket tang umi nazeera tu..pape pon..overall i bg thumbs up kt citer ni!kiter jgn la nk compare ngan movie mat saleh yg cost je dh bape byk juta?ni kira hebat la tuk standard Malaysia..gud job KRU!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Lunch @ Secret Recipe Today!

Wawawa..arini jumaat kan? biasa la lunch hr lamer smpi 2.45pm..so, per lg..jenjalan la kt area KL Sentral yg xde pape tu..pusing2 xtau nk gi maner..memula ngan member tu nk gi kfc je psl dier tingin nk mkn fish donut tu! tgk2 dh xde pong..so, cancel & smbung jenjalan..last2 xtau nk mkn per pi la secret recipe..biasanya klu gi cni msti tom yam kung je! xde nk mkn mende len..tp arini tuka selera sket! try sumtink new w/h is "Thai Style Fried Rice" with "Frosty Lemon Juice"..smpi2 je mknn..walaaaaa!!mmg puas ati mkn..siap ader udang byk giler! ader tom yan soup & sambal belacan..

(k la, ader miting skang ni..xleh bebel byk2 kt cni)

Thai Style Fried Rice

My nu Furniture..aduyaaiiii!

Dulu2 dh pnh post psl furniture baru bli kt courts mammoth..tp masa tu x deliver lg coz berangan nk terus gi antor kt umah baru..last2 dh pas sbulan dr tarikh beli, umah baru x gak settle2 lg! hahahahampehhh! so, nak x nak tpaksa la mntk courts anto gi umah sewa skang ni coz transport dier hari2 call tnya b:iler nak antar?" "biler nk antar"? adusssss..!! smlm soh gak diorg anta gi umah tp sumer dlm kotak lg..kang klu pasang susah lak nk pindah nnti kan? diorg ckp nnti klu dh masuk umah baru still blh call utk diorg dtg pasang..bagus kan? (klu btol la..kot2 kang ckp len lak nnti..(ishhh..x baek2 pk buruk)) Tp hafiy punyer la excited tgk sofa baru tu..siap ckp nnti  nk ajak nenek dtg umah tgk! huhu..terharu mama tauuuu..tggu la umah baru nnti yek?


Ni la brg2 yg smpi smlm

Hot Mama Blogger????

 Arini masuk opis lmbt sket dlm 9.15am coz bwk si kecik tu gi amik immune kt kinik utk 5 mnthsnye..smlm pon x smpt nk meng"update" blog coz x bwk blk laptop..guna tenet henpon sgt la lmbt & lampinye...nk loading leh bchenta2 dolu! huhhhh! tp klu guna YES 4G fuhhhh! laju x hengat! seriyes? x caya..try wat speed test b/w this YES bodben with another providers..YES blh donlod 5mb song in 20 seconds je compared to c****m ala2 5 min. tauuuuuuu..:)

Apakah? uiksss..citer len lak! tp sbnrnye nk citer psl grup yg baru join kt fb..namanye Hot Mama Blogger! kelaassss gitu..:) smlm namaku di"add"kan dlm grup ni..thx to Maly..(^-*) pastu cam meriah je kan wall kt fb tu..hot2 mama sumer ader blog upa2nye! baguih2! baru je join dh ader ramai yg nk follow i..terharu gitu! isk..isk..isk..tengkiu uolssss! ur rock!

Wednesday, March 16, 2011

Salary Revised::

Dh bzdobi jek smlm lupa lak nk update blog ni kannnn..berita panaaasssssss gak nih! ptg smlm gi dgr briefing psl salary revised kt hall. Yg bg briefing tu Pengarah HR la kan? dia bentang punye bentang punye bentang! mmg la klu ikutkan basic salary yg baru revised tu dh hensem dh! baeeekkkk punye! cam gred i pon start RM2900. Sape nk bg kan? kan? tp mslhnye kitorg kt cni mostly dh lps gaji basic tu, so kiranya just plus dgn increment je la another 7% from last yr salary. baper la sgt dpt kan? dlm 100++ je upa2nye! huuhhhhh! x besh ar..:( cuma COLA la naik another RM100 so total COLA skang ni RM400 la..hensem kan? moh la keje kt cni sumer..mari!mari! Tp xpe la, tetap bersyukur dr xde ape2..rezeki jugak kan? Alhamdulillah blh gak kaber duit nk byr umah baru beli ni haaa..*wink*

Transfer Division

Yeeehhaaaaaaaaa!!! akhirnya pg td dpt happy news psl transfer application. Mohon dlm bln Jan aritu tp senyap je..tetiba pg td dpt rumors ckp sumer 8 org yg mntk apply dh approved! x sangka lak sumer leh approved..tp xtau lg la kena antar kt division maner..Alhamdulillah...:) yg paling besh 3 org dr kitorg dh siap dpt surat transfer lg effective fr. 18/04/2011 nnti..huhu! cepatnyeeeeee..kami2 lg 5 org ni kalu ikutkn dlm bln Mei/ Jun lg la..hopefully xde perubahan lg coz bln Mei tu lamer lg tuuuuu! tatot ooooo..

Tuesday, March 15, 2011

Botol Susu Bayi Polikarbonat tidak selamat untuk digunakan kerana mengandungi Bisphenol A (BPA). Apa itu BPA? Kenapa BPA itu boleh membahayakan bayi? Bagaimana mahu mengecam botol susu polikarbonat itu? Apa yang perlu dilakukan pada botol susu bayi yang mengandungi BPA?

Apa itu Bisphenol A (BPA)?
Bisphenol A adalah bahan kimia iaitu dalam rumusan kimia dikenali sebagai C15H16O2. Dalam strukur molekulnya, ikatan kimia BPA pada polimer plastik mempunyai sifat tidak stabil, yang bergantung kepada masa dan penggunaannya. BPA mudah lepas dari struktur polimer plastik polikarbonat. Dengan kata lain, sifat BPA ini adalah mudah larut dan meresap ke dalam makanan atau minuman.

Kenapa Bisphenol A (BPA) itu boleh membahayakan bayi?
Mengambil kira sifat BPA ini adalah mudah larut dan meresap ke dalam makanan atau minuman, jika diberiikan kepada bayi, BPA akan memasuki badan badan bayi. BPA yang rendah sekalipun sekiranya masuk ke dalam tubuh kita boleh mengakibatkan mengganggu hormon estrogen. Estrogen adalah hormon yang mengawal perkembangan otak, boleh menyebabkan gangguan kepada sistem hormon dan sekali gus mendatangkan kesan lain pada tubuh badan.

Banyak kajian mengaitkan BPA dengan pelbagai masalah lain seperti baligh awal, kanser payudara, kanser prostat, penyakit jantung, obesiti dan kencing manis. Malah, ia juga dikatakan boleh menyongsangkan ciri-ciri jantina seseorang dan merosakkan kromosom.

Caranya mudah saja, di bahagian bawah botol susu bayi itu ada tercatat pengkelasan jenis plastik yang digunakan. Kalau ianya ada logo segi tiga dan di dalamnya adalah nombor 7, maknanya plastik botol susu itu menggunakan bahan lain-lain yang umumnya menggunakan formula pembentukan plastik yang mengandungi Polikarbonat.

Kalau botol susu itu ada label BPA FREE, maka ianya selamat dari bahan kimia polikarbonat.

Negara-negara yang telah mengambil langkah awal mengharamkan penjualan botol susu bayi polikarbonat yang mengandungi BPA adalah Jerman, Perancis, Denmark, Kanada, Australia, New Zealand dan negeri New York di Amerika Syarikat. Perkembangan terkini adalah pengumuman pengharaman botol susu bayi polikarbonat yang mengandungi BPA oleh pihak Kesatuan Eropah.

BOTOL SUSU BPA FREE????

Ermm..smlm ader member fb postkan link psl isu botol susu yg ader BPA..mmg la selama ni tau psl risiko guna botol plastik ni tp wat derk je la! biler kerajaan dh kuarkan statement tuk HARAMkan seuma botol susu yg ader BPA, baru la timbul kesedaran sivik kt hati ni..xpe2, pasni mam belikn botol susu mahal (mmg mahal pon yg BPA FREE ni kan? uwaaa) kt hafiy & syafi eak? tp yg x beshnye biasanya yg BPA FREE ni botol sumer x fancy, x colorful..huhu! cnth  botol susu BPA FREE cam AVENT, MAM, PIGEON, etc..biler ak nk gi carik botol susu baru? x sabo nk shopping2 nih! ujung mggu cam lmbt jeeeeee....blh tunggu kew? td smpt gak google psl "BOTOL SUSU BPA FREE"..mcm2 artikel ader tp maleh nk baca! huhhhh! kt bwh ni ader link keratan akhbar 13 Mac 2011 berkaitan pengharaman botol susu BPA. Sila baca...

Mornink!! 15 Mar 2011

Yeeehaaaaaa!!!! pg2 smpi je terus on laptop..bkk file & siapkn report! huhu..bkn per, ptg smlm bos ckp BOS BESO nk jupe tnya status, mlm td tidoq pon x lena nooooo...ni olies dh sket kot status dh update tp xtau la klu dia x satisfy..:( arini 15hb...klu ikutkn BOS YG LG BESO nk jupe gak tnya psl status ni esk! haru..haru..pdhal org len yg wat decision, tp bila isu ni timbul aku nape i yg dipanggil eak? nape? tulun jwbkan..

Monday, March 14, 2011

Cuti-Cuti Mesia Slideshow

Cuti-Cuti Mesia Slideshow: "TripAdvisor™ TripWow ★ Cuti-Cuti Mesia Slideshow ★ to Langkawi by Suniza Haron. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

Nuffnang vs Adsense

Hmm...last 2 days dpt email dr JobsMalaysia. Biasa la email tuk keje kosong kt Malaysia ni tp kali ni email dier len sket! Diorg promote 1 link jual e-book hasil nukilan Amirul Hafiz berkaitan jana pendapatan melalui blog! blh dpt juta2! seriyes??? huhu...follow je la link email tu smpi kt website saudara Amirul tu..baca la gak smpi abih & kt situ dier mention ttg NUFFNANG! tgk gak harga e-book tu tp x bli la kot..cuma pastu try google nuffnang..register kt website dier..rupa2nya nuffnang ni ala2 cam google adsense gak! kiter promote iklan dlm blog Then klu ader org len klik, dpt la income dr situ..aku ni cuba2 je coz stakat ni xde sape pon yg tau psl blog aku ni! uwaaaaa..!! malu la nk bg org baca..kiranye blogger syiok sndrik ar ni..xpe2! aku try la guna nuffnang ni & senang je terus ader iklan kt blog! aritu ader gak register Adsense tp ngada2 la plops! silap ltk jenis bahasa terus kena block smpi skang xleh guna adsesne tu! hampeeeeeehhhhhhh....

Mornink!! 14 Mar 2011

Salam Pagi, Salam 1 Malaysia......

Saya pi keje awal pg ni, igtkan nk naik putra-lrt je coz hubby cam x baper nk bg bwk kete! maklum la baru pas berjahit kt dlm dada, hati & limpa sbb muntah darah last week! tp dia nk antar gak gi opis, soooo i ikut je! huhu..lupa lak citer asal..nk citer sbnrnya kuar awl sbb igt nk kena nek lrt, tp sbbkn hubby antar nek kete, awl la plops smpi area kl sentral tu..ala2 kul 7.40am dh smpi! terus la wat plan dlm otak ni, mntk en. hubby drop kt kl sentral & gi bli bekpes McD! igt cam nk bli Big Breakfast tp katanye gah diet, so bekpes yg tu x seswai la coz ader omelet! pk punye pk dh smpi turn kt kaunter tu, men sebut je la.."Sausage McMuffin set 1!" set tu ader 1 burger, 1 hashbrown & air samada nk tea/coffee. Pastu tgk jam still awl lg, xpe la..gi deposit duit dulu kt cash deposit cimb! ding dong ding dong smpi opis dlm kul 8.05am..ok la coz msk keje kul 8.15am kan? kan? huhu..(awlnyeeee..)1st day keje pas sminggu x msk opis (coz last week kan isnin-rabu out stattion, khamis-jumaat EL) biasa la check email opis dl (pdhal dh bc sumer : link to gmail ku)huhu...saje la x puah bc kt henpon! hehe..pahtu br la mcm start nk wat keje..

Wednesday, March 9, 2011

Long wait

buhsannye kt cni..xde ape nk wat!shopping mall pon ala2 je..dh mntk extend check out tome to 1pm pon yet still la nk kena berangan coz flight kul 3.20pm!uwaaa..dok sensorang ni ape je nk wat?mag dh abih bc..nk window shpping pon xde tmpt! tp td xde keje smpt gak g bli pecan butterscoth & green apple celery kt secret recipe..biler nk mkn eak?huhu..

   
Hotel Lounge - nice ambience
Di Awan Biru

Emergency Case! Hubby warded

Hmmm..camne nk citer ni ye? klu ikutkn xmo citer tp klu x citer nnti tlupa sumer memori ni..huhu! ahad aritu kan fly gi Alor Setar..masa en. hubby antor gi KL Sentral dia dh muntah darah..igtkan nk cancel flight tp...dh smpi ke KL Sentral rasa cam last minute sgt klu nk cancel..so teruskn je la! tp spanjang ari kol dier x jwb..dh risau dh ni..ptg dlm kul 5 br dpt kol..dier tdo kt umah upa2nye..igtkan dier blk johor gak coz pg tu mmg dier plan nk blk johor tp x bg coz takut papehal jd kt tgh jln kang sussah! huhu..pg isnin xde la kol dier..kol kul 11am tau2 dier ckp dh kt jhr! chesss...ampeh tol! blk x bgtau pon..smlm selasa kol dier ptg dlm kul 5 okies je..gembira jek sore..tau2 je mlm td abah ckp bapak en. hubby kol bgtau dier warded  kat @Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru coz muntah darah! aper cer???? risau gak tp ayah dier tggu kt sana xpe la..so, arini still g keje (kejam sgghkan?) coz sblm ni pon dier dh slalu camtu so dh tau mcm x risau sgt la..pak mentua pon x bg blk..mak mentua pon sama..diorg ckp dh okies xde pape..sbnrnye pg td dh ckp kt bos nk blk half day! tp smpi skang dok kt opis lg..uhuhu..pas kena bebel ngan kak nani esk pg blk gak la..tp xtau kul bape bas..bknnya pnh nek bas express! uwaaaa...tatottnyeeeeeee..doakan keselamatanku ye? Amin.

Semoga en. hubby sihat la yek!

Monday, March 7, 2011

Citer Ape Arini Eak?

Arini wat keje kt negeri len..omputeh ckp "out station" tp kunun2nye xleh nk disclose kt cni (kang ader lak poyo2 kt opis tu nk wat bagus)..so, pendek citer gi out station la kan..pastu dok melengung (bhs org utara la kot?) kt tmpt tu dr pg smpi ke ptg..uwaaaa!! pahtu cam besa la kan dh xtau nk watpe..baca mag dr kulit dpn smpi kulit blkg! eah2..tbalik lax..! dr kulit blkg smpi ke dpn..baru feeellllllllllllllll! pahtu xtau nk watpe lg men henpon smpi abih bateri! hahaha..padan ngan muka aku sndrik kan? tgh ari td ader break sejam gi la mkn kt 1 kedai tu..fuhhhhh, ambiance mmg besh braderrrr..theme itam-merah! ader bulu2 lg tuh gantung2! huhu..tp yg klakar + cian sket kt tuan kedai tu..aku check in kt Foursquare kunun2 kedai tu la..last2 upa2nya silap nama kedai! ape daaaaaa..huhu! ngong gak ptg2 ari ni kan? mntk maap ye tuan kedai! wlu pe pon, ni ader la gak pic kedai tu aku amik secara terang2an td! mknn blh tahan sedap tp segan lak nk amik pic coz gi ngan opismate yg x bape nk knl sgt kan> kang dier ckp "mende la minah ni"? malu la aku wehhhh!

Ni la kedai mkn tu..nama yg sepatutnya CINDAI KLASIK & bknnya yg aku "ter"check in td ye?

Sunday, March 6, 2011

Mentor 5 TV3

Mentor's first intro concert! persembahan protege Noh sudah..protege Afdlin pon dah..protege Kak Pah pon sudah..tp sumer xleh lawan sore & stage performance peminat Kak Pah! You rock Shila!!! ni baru la ader gaya entertainer..bkn setakat harapkn muka je lawa, tp hancussss! huhu..tp nk wat camne kan? pakej tu penting tuk jd artis! if not, xde org nk minat lak..tp somehow tgk la cam Black Mentor tu..xde rupa tp sore power, still ramai peminat! rasanye mentor2 ni je yg phobia nk amik yg xde "rupa"..padahal peminat kt mesia ni okies je kot?

Thursday, March 3, 2011

Treeettt!!! wrong person!

huhu..wat a shame..? call him to our office this morning yet found out tht he's not the person in charge! wat to do..? asked him sumtink about other issues & ding dong ding dong for an hour..apologized and he's gone! huhu..per citer?

Tuesday, March 1, 2011

HATE-HATE RELATIONSHIP

Wakaka! lawax2 cam raja lawax lak! apsal la dunia ni dipenuhi dgn org2 selfish haaa.? apsal? memeningkan pala otak gue saje tau..pas 1 hal..dtg lak hal len! ni psl parking lak! dh la request since 2005 x pnh dpt! pastu igtkan dok building baru leh dpt! haraaammmm..xdak gak! yg dpt sumer yg baru msk keje..yg blm kawen..yg xde komitmen & the most important thing yg MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI! lantak korunk la..pasni klu rezqi kena tarik blk xtau la eak..? klu kata rezqi pon tp X HALAL..nk wat per kan..? org soh share xmo! HALALKAH? cer jwb..cer jwb..

It's A Loooongggggg Journey For Me!

Huhu..lamanyeeee x update status kt cni eak? almost 7 days! soooo la bz last few days ni! problem @ work & so on..lat week went to attend my court case..sambil2 tu amik cuti skali  blk kampung! wlu pon nenek ngan datuk dh xde tp still ader cousins kt sana..sambil2 tu lg pi la Langkawi! tp sedih tau..pegi sana balik hari..tau2 je la! huhu...x smpt nk gi jenjalan sgt..shopping2 lg x smpt..bkn per...kete sewa tu leh lak rosak tgh jln ntah ceruk maner! huhu..dh la panas terik kt sana..dok tgh2 utan belantara lak tu..kununnya dr crocodile farm nk ke wildlife park la! last2 sumer x smpt!