Follow Me, Friends

Monday, April 15, 2013

EDP Perfumes - Again?

Lepas dah beberapa lama aku setia pada yang satu..sampaikan dh abih pon aku repeat beli..tu la dier penangan CHLOE..bau dia mmg best and beza dgn perfum lain..jgn tanya psl base notes coz Chloe ni xder specific notes tapi mmg soft sgt (ala2 aku gituzz!) ! consider my signature perfume la ni..botol classy and price agak mahal compared tu other designer brands..:)
 
Tapi akhirnya aku tewas gak ngn godaan duniawi nih..sebenarnya aku mmg suker g test perfume dr zaman U dolu2 lg..asal gi shopping mall je, mesti nk g perfume department! Asal ader je aku tgk iklan perfume baru, mesti nk gi cuba! hahaaa..tapi beli-nye idak pon! sebabnye...? aku mmg sgt particular psl bau ni..aku x suka perfume yg bau VANILLA..aku xsuker ader MUSKY notes..pastu aku pon x suker perfume FLORAL..apatah lagi FRUITY! Kesimpulannya, aku sebenarnya selesa dgn perfume yg xde specific bau..Tapi klu korunk pasan, kebanyakan perfum camni sumernye mmg designer perfum la cam CK..Hugo..Ralph Lauren..etc..etc..
 
Nak jadikan citer, last week aku gatai2 tangan gi browse psl perfume..aku dh lama nk cari perfum bau MANIS tapi xde yg berkenan! biler g tnya kt promoter kt perfume department tu..mcm biasa la, sumer diorg ckp best..sumer bau ok..tp aku x minat gak! wallaweehh..sangat memilih kan?
 
Sambung balik, aku minta Pakcik Google carikan "Sugary Sweet" perfume..haaaa..byk list yg kuar tapi 1 je yg outstanding yg aku nmpk! kebanyakan org yg guna/ pnh test cakap perfum ni mmg betol2 SWEEEETTTTTT..teruja aku! keh..keh..keh..
 
 
Untuk mengesahkan lagi pencarian aku..aku gi kt website perfume review ni..nama dia FRAGRANTICA this is the most realiable perfume review site yg aku yakin! lengkap dia punye review..komen pengguna pun banyak! So aku pon taip perfum yg menonjol tu "AQUOLINA PINK SUGAR"..ni la result yg kuar..AQUOLINA PINK SUGAR 
 
 
Nampak x..? base notes paling atas tu? Sweet tau! Pastu, aku x puas ati lg ni..Aku tau perfume ni xde kt Malaysia..sengal ek cari perfum xde kat negara sendiri? So, aku google penjual lak..kuar la website ni... http://perfumestore.my/ Yang bestnye owner site ni sporting giler! asal aku emal tnya soklan pasal Aquolina ni..dier msti reply! 2 hari gak la aku dia dok layan soklan aku yg mcm2..Last skali, aku beli gak la..
 
Oh ya..! Dalam aku dok cari2 perfume manis ni..2nd rating yg aku jumpa VIVA LA JUICY by Juicy Couture ..ni pon manis gak tapi a bit MUSKY..Haa..yg ni ada kt Malaysia. Pas aku test, terus aku beli! RM277.00 ada 50ml + 100ml body lotion..cun kan design botol ni? Ni pon bau sweet gak! x sia12 korunk beli..mmg all time favourite yg ni..
 
 
Nak tau hasilnye...? Nanti dulu...aku baru je order semalam..x sampi lg..hahaha!  
 

3 comments:

Reject/dubai perfume are fake said...

pasni try la jenguk kt http://Perfume-Malaysia.com plak..even cheaper tau :)

Sunz said...

Oo..tq 4 dropping by..:-) hehe! Dah pnh msk tp perfum yg dicari xde..mybe nx tm blh jenguk2..:-)o

parfum-ori said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah elmu.

Parfum Ori
Menyediakan berbagai macam parfum merek internasional dengan kualitas original dan aroma yang tahan lama.

----------