Follow Me, Friends

Wednesday, April 17, 2013

h2o Plus - The Science of Marine Skincare

Aku x pnh dengar & xtau pon ada skincare brand h2o +..ada sesiapa yang tau ke..? maybe yg pnh guna..? Ok ke..?
 
Walaupun aku tanya, tapi sebenarnya dah beli pon..aku beli trial set RM249.00. Dalam set ni ada 1 eye collagen + lift serum + collgane moisturizer.
 
 
Sebelum terlupa..ni aku bagi link website h2o + Malaysia.. Aku beli ni pon secara x sengaja..En. Asben dpt request dr one of his customer nak 1 produk dr h2o + range ni..So, jenuh gak la kitorank nk cari outlet dia nih! bukan ape, produk ni xde jual kat department store biasa2 yg jual Shiseido la...Kose la..Clarin..Clinique..etc..etc..
 
h2o + ada stand alone store sendiri & seriously x banyak kt Malaysia nih! even KL area pon dalam few malls je yg ader..pastu sumernya shopping mall ala2 yg aku x masuk! sebab? mewah nawww..Pavilion..The Gardens..One Utama..Mines..
 
Aku gi The Gardens je la yg paling dekat ngn opis..Memang terliuq weehhh tgk product range h2o + ni...range ni dibezakan dengan design & warna produk! Yang aku beli ni merah kan..? yg ni "Aquafirm"..Kalu korunk tgk biru turqouise yg sangat cantik tu. utk "Hydration"..ada lagi yg lain kaler dark green..Silver..lagi & lagi..




Kalu tgk tajuk entry confirm dah blh agak produk ni dari sea marine..& guna water-based! Memang sesuai dgn kulit org Malaysia compared to most of skincare products dr US yg gunakan oil-based yg blh sebabkan kulit berminyak & berkilat..:) Water-based ni specialnye sebab produk tu akan absord dlm kulit dan x tinggalkan kesan melekit/ berminyak di kulit...
 
"Ada perbezaan ke lepas guna?" Aku tau maybe ada yg nak tau kan? Sorry ye..aku baru je test seminggu..so far xde rasa pape lagi..maybe pas sebulan la kot aku blh bagtau korunk! haha..

Opss..lupa lak! selain trial set tu..aku ader beli 1 range hydration..ni cleanser priced at RM99.00 Klu ikutkan price produk ni xde la murah sgt pon..aku tingin nk beli 1 facial mask range Aquafirm tp umang aaiii..saiz 75ml la kot harganya RM199.00..so, aku x beli la...

 
 
*SILA LA CUBA*

1 comment:

Kidbux said...

Good sharing, for your information that H2O Plus Face Oasis Hydrating Treatment is formulated for all skin types, it is a water-based super-hydrator which instantly moisturises, balances and distributes hydration for up to eight hours, see detail at:
http://kidbuxblog.com/face-oasis-hydrating-treatment/